Zgodovina športnih stav na BAH

Online športne stave so pri Bet At Home ena izmed osnovnih in glavnih dejavnosti oziroma “produktov”, ki jih nudijo svojim igralcem. Na spletu operirajo že od leta 2000, ponudba pa se širi vsako leto.

Samo za informacijo, stave so v letu 2018 (zadnji podatek) bile položene na kar 411,000 dogodkov v 83 različnih športnih panogah. Ne poudarjamo zastonj, da je BAH ena izmed največjih stavnic v Evropi. Kar dobro jih opisuje slogan “življenje je igra”.

Njihovi pobiralci stav (bookie-ji) spremljajo ponudbe 24 ur na dan. Nogomet, tenis, odbojka, hokej na ledu in motošporti,… Bet At Home nudi vse. Ne uidejo jim celo bolj eksotični športi, ki niso na voljo na drugih stavnicah. Govorimo o pikadu, e-igrah in drugimi možnostmi stav. Najbolj priljubljen je seveda nogomet. Stavite lahko na različne lige po celem svetu, vse od Evropskih prvenstev, do svetovnih in lige prvakov.

Skupni bruto prihodek od iger za športne stave je v letu 2018 znašal kar 60,5 milijona evrov.

Najbolj priljubljena platforma za začetnike in tudi poznavalce

Stavnice ne odlikuje samo ogromno športnih dogodkov, na katere lahko stavite, ampak tudi veliko število različnih tipov stav. Začetniki običajno polagajo posamezne stave, profesionalci pa se odločajo tudi za kombinirane oz. sistemske stave. S tem si povečajo možnosti za zmago in večji zaslužek.

Poleg glavne stave na zmago, neodločen rezultat ali poraz so vam na voljo tudi posebne stave kot so:

  • – kdo bo vodil ob polčasu
  • – koliko golov bo na tekmi
  • -kakšen bo končni rezultat
  • – kdo bo dosegel prvi gol

Takšen tip stav poskrbi za še dodaten adrenalin med tekmo. Kdor je kadarkoli stavil v živo, bo vedel o čem govorimo. Nekateri dogodki so povsem personalizirani in novice o trenutnih stavah se v tem primeru prilagajajo posameznim potrebam strank po državah.

Enormna rast e-športov

Pred leti nobeden ni vedel kaj je e-šport. Ko se je ta začel pojavljati, se je večina smejala izrazom in tako zvanim “športnikom”. A dejstvo je, da že nekaj časa ne gre več za nekaj nepomembnega. Nagradni skladi turnirjev so ogromni. Le-ti privabljajo veliko število igralcev. Za pokušino samo nekaj statistike iz leta 2020:

  • – 496 milijonov gledalcev
  • – 4.4 milijona prenosov v živo prek platforme Twitch
  • – povprečen zaslužek 5,000$ na igralca (povprečje)
  • – 950 milijonov dolarjev ($950,000,000) prihodkov iz industrije
  • – 4.5 milijard investicij v eŠport (podatek iz leta 2018)

Več o e-športu kdaj drugič. Imate pa sedaj vsaj dobro predstavo kako velika postaja ta industrija. Vsako leto potekajo turnirji v League of Legends, Counter Strike, Dota in drugimi igrami. Ob milijonih gledalcev ste lahko prepričani, da bodo vmes tudi stave. Denarne nagrade za zmage na teh dogodkih pa so višje kot na največjih športnih prireditvah. Pojdite na Bet at Home spletno stran, poglejte kvote in stavite!